[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المكرونة بشاميل من الاكلات المفضلة عندي جدا جدا ورغم انها دسمة لكن طعمها بيكون جميل جدا
مش كل الناس بتعرف تعملها علشان طريقة البشامل مش كل الناس تعرفها
وصفتنا النهاردة هتكون مزدوجة الاول هاوصف طريقة البشاميل لان مهم جدا بالنسبة للناس اللي ما تعرف تعمله وهو سهل جدا
والثاني هنعمل مكرونة بشاميل جاهزين يلا بينا
*************
مقادير البشاميل
1* 4-ملاعق كبيرة دقيق
2 * 2 بيضة
3 * 2 كوب كبير لبن حليب
4 * سمن او زبدة
5 * ملح وفلفل اسود مطحون
6 * نصف كوب شوربة او ماء مضاف اليه مرقة دجاج
*********************
طريقة عمل البشاميل
1 * نغلي اللبن مع الشوربة ونسيبة شوية
2 * نحط السمن على النار ونحمر فيه الدقيق لحد ما لون الدقيق يميل للون الاصفر
3 * بعد كده نحط على الدقيقة والسمن خليج اللبن والشوربة ونقلب كويس ونضيف عليهم الملح والدقيق ونقلب جيدا والافضل يكون بمضرب علشان ما يجمد منكم
4 * بعد ما تنزلوا الخليط من على النار وبعد ما يبرد شوية نضيف له البيضتين ونقلب جيدا لحد ما يتماسك ونسيبه على جنب دلوقت
دي كانت طريقة البشاميل
*********************
دلوقت نعمل المكرونة بالبشاميل
المقادير
1 * نصف كيلو لحم مفروم ومعصج
2 * نصف كيلو مكرونة فرن / مكرونة قلم
3 *بصلة كبيرة مفرومة
4 * 4 معالق كبيرة زيت لتعصيج اللحم
********************
الطريقة
1 * سلق المكرونة وتصفيتها
2 *تعصيج اللحم/ طريقة تعصيج اللحم/نحط الزيت على النار ونحمر البصلة المفرومة فيه لحد ما تصفر ونضيف اللحم المفروم والتوابل
ويقلب على النار لحد ما يتم السوا
3 *نجيب صينية وندهنها زبدة او سمن او زيت
4 * نحط نصف المكرونة في الصينية ونحط جزء من البشاميل ونحط كل اللحمة المفرومة المعصجة وبعد كده نحط الجزء التاني من المكرونة ونضيف فوقها النصف التاني من البشاميل على وجه الصينية
5 * نحط الصينية في فرن متوسط الحرارة لحد ما تستوي هتاخد حوالي نصف ساعة
وربنا يوفقني اجيب لكم اكلات اجمل واحسن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المكرونة بشاميل من الاكلات المفضلة عندي جدا جدا ورغم انها دسمة لكن طعمها بيكون جميل جدا
مش كل الناس بتعرف تعملها علشان طريقة البشامل مش كل الناس تعرفها
وصفتنا النهاردة هتكون مزدوجة الاول هاوصف طريقة البشاميل لان مهم جدا بالنسبة للناس اللي ما تعرف تعمله وهو سهل جدا
والثاني هنعمل مكرونة بشاميل جاهزين يلا بينا
*************
مقادير البشاميل
1* 4-ملاعق كبيرة دقيق
2 * 2 بيضة
3 * 2 كوب كبير لبن حليب
4 * سمن او زبدة
5 * ملح وفلفل اسود مطحون
6 * نصف كوب شوربة او ماء مضاف اليه مرقة دجاج
*********************
طريقة عمل البشاميل
1 * نغلي اللبن مع الشوربة ونسيبة شوية
2 * نحط السمن على النار ونحمر فيه الدقيق لحد ما لون الدقيق يميل للون الاصفر
3 * بعد كده نحط على الدقيقة والسمن خليج اللبن والشوربة ونقلب كويس ونضيف عليهم الملح والدقيق ونقلب جيدا والافضل يكون بمضرب علشان ما يجمد منكم
4 * بعد ما تنزلوا الخليط من على النار وبعد ما يبرد شوية نضيف له البيضتين ونقلب جيدا لحد ما يتماسك ونسيبه على جنب دلوقت
دي كانت طريقة البشاميل
*********************
دلوقت نعمل المكرونة بالبشاميل
المقادير
1 * نصف كيلو لحم مفروم ومعصج
2 * نصف كيلو مكرونة فرن / مكرونة قلم
3 *بصلة كبيرة مفرومة
4 * 4 معالق كبيرة زيت لتعصيج اللحم
********************
الطريقة
1 * سلق المكرونة وتصفيتها
2 *تعصيج اللحم/ طريقة تعصيج اللحم/نحط الزيت على النار ونحمر البصلة المفرومة فيه لحد ما تصفر ونضيف اللحم المفروم والتوابل
ويقلب على النار لحد ما يتم السوا
3 *نجيب صينية وندهنها زبدة او سمن او زيت
4 * نحط نصف المكرونة في الصينية ونحط جزء من البشاميل ونحط كل اللحمة المفرومة المعصجة وبعد كده نحط الجزء التاني من المكرونة ونضيف فوقها النصف التاني من البشاميل على وجه الصينية
5 * نحط الصينية في فرن متوسط الحرارة لحد ما تستوي هتاخد حوالي نصف ساعة
وربنا يوفقني اجيب لكم اكلات اجمل واحسن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]